Martin Waijer

Mijn naam is Martin Waijer, ik ben een ex-collega van Patrick Roos bedenker van deze site want ik ben inmiddels al aan het genieten van mijn welverdiende pensioen :-). Fotografie is mijn hobby ik ben lid van een fotoclub in Nijmegen waar veel activiteiten worden georganiseerd. Het leuke aan fotografie is dat je zo veel verschillende onderwerpen kunt fotograferen.

Zelf woon ik 13 hoog in de buurt van de Marialaan. Vanuit mijn woonkamer is het natuurlijk fantastisch fotograferen over heel Nijmegen. Neem bijvoorbeeld het weer, dan is er mist, sneeuw, mooie wolken partijen, regen of de opkomende en ondergaande zon. En natuurlijk de gebouwen in Nijmegen, de hoogbouw van de universiteit, de NXP en bij het station zijn prachtige onderwerpen. Ook de St. Stevens kerk en de verkeersbruggen staan menigmaal op de gevoelige plaat.

Ik ben me aan het specialiseren in portret foto’s. Mensen fotograferen van dichtbij en vooral als ze het niet in de gaten hebben doordat ze bijvoorbeeld met iemand staan te praten. Zo’n opname is dan vaak zoals men is.

Regelmatig ga ik er met de fiets op uit in Nijmegen en omgeving. Dan kom je allerlei onderwerpen tegen waar je foto’s van kunt maken. De meest recente fietsroute liep via de oversteek naar de Waaldijk in Lent en dan via de Waalkade weer naar huis. Dan maak ik foto’s vanaf de oversteek van de nieuwe vaargeul en vanaf het waalstrand in Lent de prachtige kade van Nijmegen. Dan de verkeersbrug en tot slot enkele sfeerfoto’s van mensen die gezellig op de Waalkade zitten.

Al met al een tijdrovende maar bijzonder leuke bezigheid.

p.s. Op de site van Mijn Nijmegen staan een aantal foto’s die ik in onze prachtige stad Nijmegen heb gemaakt.

Met fotografische groet,

Martin Waijer

One thought on “Martin Waijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *